Kingdom of Heaven (2005)
Filmovi24h
Welcome
Prijava / Registruj se

Kingdom of Heaven (2005)

Featured video

Thanks! Share it with your friends!

URL

You disliked this video. Thanks for the feedback!

URL


Objavljeni clanci Clanci od Admin in Akcija Strani Avantura Istoriski Ratni
506 Pogleda

Opis

Balian od Ibelina putuje u Jerusalem tokom krstaških ratova u 12. veku i tamo postaje zaštitnik grada i ljudi koji u njemu žive.
 
Ridli Skotu zaista treba čestitati. Kada sam video da je Orlando Blum njegov izbor za glavnog glumca, pomislio sam da je rešio da izvrši filmsko samoubistvo. Kada sam pogledao film, bio sam zapanjen kako je blokirao sve Orlandove šablone koje on prikazuje u filmovima, sva ona prenaglašavanja najglupljih, najbezazlenijih rečenica koja mi toliko idu na živce.
Ok, Blum ovde ne priča mnogo, ali i kada priča, to nije ni približno užasno kao u npr Piratima sa Kariba. No da se vratim filmu. Verzija koju sam gledao je rediteljska i ona traje oko tri sata tako da je ona ta koju komentarišem. Skot je odlično iskoristio svaki minut filma. Izvršio je sjajnu karakterizaciju likova tako da ćete prema svakom imati simpatije ili antipatije. Ubacio je nekoliko sjajnih akcionih scena, pre svega scena bitaka.
Postoji i gomila emotivnih momenata a tu najmanje mislim na ljubavni odnos Eve Grin i Orlanda Bluma. Neke od tih scena su užasno jezive a što je najbolje, sve su upečatljive. Što se tiče ostalih glumaca, u ovom momentu mogu nabrojati barem deset koji su bolji od glavnog, a neki od njih su Džeremi Ajrons, Liam Nison, Dejvid Telis, Brendan Glison, Edvard Norton...
Na kraju, ovaj film je istorijski spektakl koji treba pogledati. Ridli Skot se potrudio da u njemu nema praznog hoda, da svaka scena ima svoju vrednost, da je neretko upečatljiva i da ostavlja utisak. 
 
Zanimljivosti:
Orlando Blum je nabacio oko 10kg mišićne mase za ovaj film. U toku snimanja, mesec dana je bio prehlađen i nekoliko puta je povredio ruku tokom snimanja scena sa mačevanjem. Za potrebe filma napravljeno je 12.000 do 15.000 kostima.
Tri tornja za opsadu od oko 60 stopa su napravljena za potrebe filma. Svaki od njih je bio težak oko 25 tona. Da bi se napravila scena gde više tih tornjeva pada, pad svakog tornja je sniman sa 11 kamera koje su bile raspoređene na 11 različitih lokacija. U filmu postoji oko 800 specijalnih efekata (u rediteljskoj verziji ima oko 1500). Edvard Norton je sve svoje scene snimio za dve nedelje. Pošto je sve scene snimao pod maskom tražio je da se u spisku glumaca ne navodi njegovo ime, ali je ipak to učinjeno kada je film izdat na DVD. 
Naj scena:
Ulazak Saladina u Jerusalem. Sjajna scena prepuna simbolike.

Show more

Pošaljite vaš komentar

Komentari

  • Adem Dodano nevjerovatno dobar film!